Wat denken met je doet

Wat denken met je doet

Wat doet denken met ons?

De afbeelding hierboven laat twee contrasten zien die misschien de suggestie geven dat ‘Intuïtie’ het perfecte plaatje is, maar dat is niet wat ik hiermee bedoel.

‘Denken’ is bedoeld om aan te geven wat er eigenlijk dagelijks gebeurt. De hele dag door kan je worden beïnvloed of geleefd door (een mix) van je emoties, gedachten, gevoelens, ego enzovoorts. Gelukkig hebben wij het vermogen om te denken en dat is ook heel handig in de meeste situaties. Het geeft inzicht, overzicht en stelt ons instaat om dingen te doen, op te lossen en te handelen. Echter, er zijn ook genoeg situaties waar het denken ons in een conflict brengt met wat we voelen of graag zouden willen.

Wat gebeurt er nu met je als je in een lastige of pijnlijke situatie komt waar je geen grip op hebt?
Je gaat denken (of piekeren), dus in je hoofd zitten en dan kan het de brij worden van het ‘Denken’ (linker plaatje). Vergelijkbare situaties komen naar boven, onzekerheid, ‘ja maar wat als…’ vragen, oude emoties, zaken die misschien niet gelukt zijn, dingen die mensen ooit tegen je hebben gezegd en noem maar op. Het kan zelfs zo heftig worden dat je gedachten met je aan de haal gaan en het probleem dus steeds groter wordt met alle gevolgen van dien.

Wat is intuïtie?

‘Intuïtie’ daarentegen (het rechter plaatje) is een weten, dit gaat dwars door alle logica heen! Je kunt er vaak geen woorden aangeven, je weet! Heel vaak handelen we ook intuïtief zonder dat we daar bij stil staan, je kunt zelf ongetwijfeld voorbeelden herinneren waarin je dat hebt gehad.

Intuïtie en denken in evenwicht

De afbeelding hierboven geeft weer hoe ‘Denken’ en ‘Intuïtie’ eruit zien als ze op 1 lijn zitten, samenwerken.

In de cursussen Innerlijk in Balans en Burnout die ik geef, leer ik je door middel van geleide meditatie jezelf, dus je ‘Denken’, tot rust te brengen. Vanuit die rust leer je wat je gedachten met je doen. Gedachten veroorzaken namelijk ook stress en stress geeft spanning in je lichaam. Door middel van geleide meditatie leer je om deze gedachten en stress los te laten. En…je leert weer te vertrouwen op je Weten, oftewel je Intuïtie! Alle oefeningen die in de cursus geleerd worden kun je iedere keer zelf gebruiken in alle situaties.

Heb je een vraag of wil je je opgeven, dan kan je mij bellen op 06 41713037 of e-mailen (trudyvanbekkum@intuitie-in-balans.nl).

1 Comments
Heel zinvolle suggesties om over te bezinnen: wat doet mijn denken, wat is loslaten en al het moeten in ons leven. Heel veel succes, plezier bewustzijnsverruiming met alle initiatieven hiernaast. Nell