Gewoon doen, Gewoon loslaten: helpende of nutteloze kreten?

‘Gewoon doen’ ‘Gewoon loslaten’: helpende of nutteloze kreten?

Gewoon loslaten: Nutteloze kreet of helpend

Stel… je hebt een gevoel dat je iets anders wilt met je leven, je werk of een relatie die niet zo goed gaat. Nou, dan verander je dat toch! Je zegt je baan op… gaat doen wat je wilt doen… en je zegt duidelijk tegen diegene wat je niet leuk vindt aan hem of haar?!

Ja toch? Heel simpel… “Gewoon doen!”

Een ander voorbeeld… stel iemand maakt een vervelende opmerking tegen het je die je erg raakt, je kunt er niets mee en het blijft je maar dwars zitten. Het gaat met je aan de loop.

“Gewoon loslaten… heel simpel er niet meer aandenken…” Ja toch?

Of… je voelt je schuldig over een opmerking die je ooit hebt gemaakt of je had in een bepaalde situatie anders moeten doen, reageren of handelen. Het blijft aan je knagen, want ‘jij had het beter moeten doen’.

“Laat maar los, het leven gaat door…” Ja toch?

Helaas, zo werkt het vaak niet en al die goed bedoelde kreten maken het alleen nog maar erger, want het lukt je niet omdat te doen dus ligt het aan jou…! Natuurlijk ken jij wel iemand in je omgeving die dat allemaal wel aan kan en die nergens meezit of blijft zitten, die precies doet wat hij /zij zelf wil.

Maar wil jij jezelf daarmee vergelijken? Of wil jij ontdekken wat maakt dat jij er anders mee omgaat? (Let op: ‘anders’ wil niet zeggen verkeerd).

Omgaan met verschillende situaties

Ieder mens heeft zijn een eigen manier om met dingen of situaties om te gaan. Dit heeft met heel veel facetten te maken zoals: wat zijn jouw normen en waarden? Hoe ben je opgevoed? Wat heeft het leven je gebracht? Enzovoorts.

Ieder mens maakt heel veel mee in zijn leven; leuke, spannende, heel verdrietige – maar ook mooie momenten. Al deze ervaringen slaan we op in ons energiesysteem, de aura, en kan ook in ons fysieke lichaam vast gaan zitten, bewust of onbewust.

Een situatie die door jou als verwarrend of pijnlijk is ervaren, hoe klein misschien ook, maar die niet goed verwerkt is, trekt soortgelijke ervaringen aan en dat kan een blokkade worden. Op een gegeven moment wordt het teveel en vraagt het om er iets mee te doen. Maar wat dan? Je hebt er misschien al zo vaak over nagedacht, om gehuild, boos of gefrustreerd om geworden, een andere manier bedacht om er mee om te gaan, er over gepraat enzovoorts. Maar toch speelt het steeds weer op. Gedachten, gevoelens, emoties, alles gaat een eigen leven leiden.

Door middel van een geleide meditatie of een Healing behandeling is het mogelijk er op een andere manier naar te kijken en het echt te kunnen verwerken. Het is niet zo dat alles in een keer wordt opgerakeld en dat het dan over is. Het gaat op een liefde en respectvolle manier in jouw tempo. Het geeft je inzicht en de mogelijkheid om echt los te kunnen laten.

Heb je een vraag of wil je je opgeven, dan kan je mij bellen op 06 41713037 of e-mailen (trudyvanbekkum@intuitie-in-balans.nl).

0 Comments

No Comment.