Wat is een Aura en een Chakra?

Wat zijn Aura’s en Chakra’s?

Wat zijn auras en chakras?

De Aura

Vaak staan wij er niet bij stil hoe bijzonder mooi wij als mens zijn. Neem alleen maar ons fysieke lichaam, het is toch een wonder hoe dat allemaal werkt. Oké, je kunt jezelf qua bouw niet mooi vinden – te dik, te dun, te kort, te lang –, maar een feit is het dat we zonder dit lichaam niet kunnen leven.

Wat ook heel fascinerend is, is ons energielichaam, de Aura. De Aura is een energieveld waarmee ieder mens omgeven en door drongen is, maar ook dieren, planten, de aarde, het heelal en voorwerpen hebben een energielichaam/veld, hoewel deze niet gelijk is aan die van een mens. Er is zoveel te vertellen over de werking van dit energieveld en het is zo omvangrijk, dat ik het maar zo eenvoudig mogelijk probeer te houden.

Hoe gezonder jouw fysieke lichaam en hoe beter jouw mentale en emotionele conditie is, hoe sterker jouw Aura. Een sterke Aura maakt je minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Een verzwakte Aura daarentegen geeft je minder bescherming, je wordt kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf en stemmingen van anderen.

Je hoeft niet paranormaal begaafd te zijn om contact te maken met een Aura. Wanneer je iemand tegen komt die een gezonde positieve energie heeft, voelt dat als positief. Het voelt heel anders wanneer iemand die, zoals we dat zeggen niet ” lekker in zijn vel zit”, je voelt duidelijk een verschil.

7 lagen van de Aura

Iedere Aura is opgebouwd uit 7 lagen. We noemen het zo, maar eigenlijk zijn het velden die met elkaar samenwerken en door elkaar heen gaan, met ieder zijn eigen kleur, structuur en functie. In de Aura bevinden zich alle emoties, gevoelens en gedachten – positief en negatief – , karaktereigenschappen, blokkades, ervaringen vanuit het heden, verleden en toekomst. Dit geeft al aan dat iedere aura anders en uniek is en hiermee ieder persoon!
Vanuit de aura loopt een verticale energiestroom via het ruggenmerg. Binnen deze stroom bevinden zich de horizontale geplaatste Chakra’s. Iedere laag van de Aura staat in verbinding met een Chakra. We hebben vele chakra’s, maar ik wil alleen de 7 belangrijkste beschrijven.

De 7 Chakra’s

De Chakra’s voorzien elke laag van de Aura van energie, maar ook ons gehele fysieke lichaam. Daarnaast heeft iedere Chakra zijn eigen specifieke functie over hoe wij in het leven staan en om gaan met de gebeurtenissen van het leven.
Wanneer een Chakra verzwakt is, om welke reden dan ook, zal ook het hiermee in verband staande lichaamsdeel/orgaan verzwakken en ziek kunnen worden. Ik begin mijn uitleg bij het eerste Chakra. Bij iedere Chakra zal ik kort uitleg geven welke functie de Chakra heeft.

֎
De eerste laag van de Aura is verbonden met het eerste Chakra: Het Basischakra bij het stuitje:
– Verantwoordelijk kunnen zijn voor je eigen leven, gezondheid en in het hier en nu kunnen zijn, verbinding met de aarde
– Voorziet de (bij)nieren en wervelkolom van energie

֎
De tweede laag van de Aura is verbonden met het tweede Chakra: Het Buikchakra net onder de navel:
– Gevoelscentrum voor emoties, humor en seksualiteit, gevoelens van anderen oppikken
– Voorziet onze geslachtsorganen en ons immuunsysteem van energie

֎
De derde laag van de Aura is verbonden met het derde Chakra: De Zonnevlecht, ter hoogte van de maag:
– Gemotiveerd zijn om plannen te maken en ze uit kunnen voeren, enthousiasme
– Voorziet de maag, lever, galblaas, alvleesklier, milt en het zenuwstelsel van energie

֎
De vierde laag van de Aura is verbonden met het vierde Chakra: het Hartchakra, midden op de borst:
– Houden van jezelf en anderen, verbondenheid met al het leven, vergeving schenken en ontvangen
– Voorziet ons hart, bloedsomloop van energie

֎
De vijfde laag van de aura is verbonden met het vijfde Chakra: Het Keelchakra:
– Het kunnen en durven te uiten van jezelf, luisteren naar je innerlijke stem
– Voorziet de schildklier, bronchiën, de longen en het spijsverteringskanaal van energie

֎
De zesde laag van de Aura is verbonden met het zesde Chakra: Het Voorhoofdchakra /Derde oog:
– Het kunnen visualiseren, Inzicht, overzien helder weten en zien
– Voorziet de hypofyse, hersenstam, oren, ogen neus en zenuwstelsel van energie

֎
De zevende laag van de Aura is verbonden en het zevende Chakra: het Kruinchakra boven op je hoofd:
– Het weten, baas zijn in je eigen psychische ruimte, spiritueel en religieus besef, verbonden zijn met al – wat – is
– Voorziet de pijnappelklier en de hersenen van energie.

Met onze Chakra’s is het net als met de Aura, hoe beter zij werken hoe gezonder wij zijn, dus hoe prettiger wij kunnen leven.

Waardoor er verstoringen of blokkades optreden in een of meerdere Chakra’s is divers en heel persoonlijk! Wat heb je meegemaakt in je leven, hoe heb je geleerd daarmee om te gaan of te verwerken en los te laten? Hoe heb je geleerd om bepaalde situaties of gebeurtenissen te interpreteren? Wat voor de een geen probleem is kan het voor een ander wel zijn. Ieder mens is uniek en ieder mens verwerkt dingen op zijn of haar manier.

Door middel van een Healingsessie kunnen verstoringen en blokkades in je Chakra’s verholpen worden. Heb jij hier interesse in of wil je meer informatie? Dan kan je mij bellen op 06 41713037 of e-mailen (trudyvanbekkum@intuitie-in-balans.nl).

 

0 Comments

No Comment.